Wie ben ik

Na mijn scheiding in 2002 kreeg ik een zeer spirituele ervaring waarbij ik mooie muziek hoorde en waarbij ik het gevoel kreeg dat ik beschermd werd. In die tijd zag ik vaak een lichtflits (de ziel) in de ogen van mensen. Door die spirituele ervaring kreeg ik heel erg de behoefte om me verder spiritueel te ontwikkelen. Spiritualiteit had altijd wel mijn interesse. Zo begon ik met mediteren op mijn zeventiende, deed ik aan grafologie (handschriftkunde) , nummerologie en werkte ik met bioritmes.

Via een vriend maakte ik kennis met reiki en dat leek me ook wel wat. Hoewel ik wel bang was om reiki te doen, had ik me wel opgegeven voor een cursus. Dagen voor de cursus vroeg ik me verschillende keren of reiki echt wat voor me was. Ergens had ik gelezen dat je de kosmos om bevestiging kon vragen met een signaal. Ik vroeg aan de kosmos om bevestiging middels een naam. De naam “Janssen” moest onder mijn aandacht komen als de reikicursus goed voor me zou zijn. Toen ik naar de reikicursus ging, had ik die naam nog steeds niet gezien. Maar, op het moment dat ik het meeste twijfelde en ik moest stoppen voor een verkeerslicht stopte er naast me een zwart busje met daarop de naam: “Janssen transport”. Mijn hart maakte een sprongetje toen ik dat zag en ik wist meteen dat reiki goed voor me was.

Na mijn eerste reikicursus werd ik zeer actief op internet en ontmoette ik op een reikiforum reiki master Petra den Brabander. Zij heeft me reiki 2 en reiki master gemaakt. Tijdens een reiki-ruilweekend van Ivar Mol (Reiki Lotus) ben ik Tera Mai™ Reiki, Seichem™ Master en Magnified Healing Eerste fase geworden.

Bij ons in de familie zitten natuurgenezers. Zo kon de broer van mijn opa aan mijn moederskant pijn wegstrijken en wratten overlezen. Mijn moeder had vroeger veel kennis van kruiden en wist welk kruid je voor welke kwaal kon gebruiken. Mijn liefde voor energiewerk en natuurgeneeswijze is daarom aangeboren. Als kind was ik ook al heel intuïtief en speelde ik met de energie in mijn handen, waarbij ik mijn handen op een gegeven moment niet meer tegen elkaar kon krijgen. Ook gebruikte ik energietrucjes als iemand mij wilde optillen: ze konden het op dat moment niet.

Dit alles vormt nu de basis van mijn eigen reiki-systeem: THR™ (Transcendente Reiki Healing ™). Een systeem om de beste versie van jezelf te worden.

In metta,

Jeroen van Rooij
Usui Reiki Master
Tera Mai ™ Master
Seichem™ Master
Magnified Healing Eerste Fase