Algemeen

We zijn niet onze ziel

Als ik iemand met reiki behandel dan kom ik meestal in een bepaald bewustzijn terecht dat ik de alpha-staat noem. Het is een ontspannen toestand waarin er geen zorgen zijn, geen ellende. Er is dan alleen maar het nu. Het is een prima toestand om reiki, of de levensenergie wat reiki gewoon is, lekker te laten stromen.

Alleen vorig jaar ging ik dieper dan ik ooit bij een reikibehandeling was geweest. Ik raakte volledig in trance en was niet meer aanwezig bij de behandeling. Tijdens die sessie heb ik iets gezien wat mijn wereld op z’n kop heeft gezet. Mijn romantische beeld van reïncarnatie was finaal aan diggelen. Ik dacht namelijk dat als ik doodging die ik overging naar een ander lichaam. Dat idee was na die ervaring verdwenen.

In die sessie zag ik de bron van ons bestaan. Ik zag een grote oersoep, een grote ziel, waaruit “druppels” kwamen, een soort afsplitsingen, zoals een amoebe zich ook kan afsplitsen. Wat ik dus zag was de essentie van het leven, onze bezieling. Je zou kunnen zeggen dat ik God zag, Jahweh of Krishna. Het is maar net in welke cultuur je op bent gegroeid. Ik noem het liever de bron.

Onze ziel is dus de bezieling van ons lichaam. Wat wij als een persoon ervaren, is niet meer als een omhulsel met aangeleerde patronen, gedragingen. We zijn een verpakking met een bezieling of goddelijke vonk. In die verpakking zit een grote kwantumcomputer met allerlei programmaatjes die wij patronen noemen. Die programmaatjes verdwijnen bij onze dood, maar de informatie blijft wel bestaan. Ik heb het hier bewust over informatie omdat onze ziel uit die informatie bestaat. Sommige mensen denken dat we uit energie bestaan, maar dat is maar één deel van die waarheid. Hoe dat zit, leg ik een andere keer uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *