Algemeen

Heb je naaste lief

In het nummer van Baz Luhrman, mijn alltime favorite, heeft Baz het over dat je wat vaker (liefst 1 keer per dag) iets moet doen wat je niet leuk vindt. Nou had ik van de week een staatslot gekocht. Terwijl ik ‘m kocht, droomde ik dat er misschien een mooie prijs op zou vallen. Toen ik thuis kwam, voelde het toch niet goed. Ik vond het niet fijn. Ik heb het staatslot in een envelop gedaan en bij mijn overbuurman in de bus gedaan.

Mijn overbuurman is wat ze noemen een beetje simpel. Cognitief is hij niet zo sterk. Hij doet wat klusjes in de plaatselijke snackbar. Zijn tanden staan scheef. Hij is het type dat door de samenleving wordt uitgekotst.

Dat ik hem een goede dag heb bezorgd, is mij meer waard dan geld. Geld is handig om van te leven. Dat heb ik. Dus waarom zou ik meer willen?

Toen mijn buurman het envelopje vond, appte hij me. Hij vroeg wat er de bedoeling van was. Ik zei niet zoveel, maar wenste hem een mooie prijs. Hij hoeft het niet met me te delen, want ik gun het hem van harte 🙂

Hier is het liedje van Baz Luhrman. Het zit boordevol levenswijsheid en kan je leven inspireren.
https://youtu.be/KdQbb3FXSEI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *