Algemeen

Niet “niet” gebruiken

Bij reiki kennen we een healingtechniek voor gewoontes, de Seiheki Chiryo. Seiheki betekent “gewoonte” en chiryo “behandeling”. Het werkt met affirmaties en handoplegging.

Als je aan affirmatiewerk doet, is het de kunst om positieve zinnen te bedenken. Positieve zinnen werken het beste, omdat je onderbewuste het woordje “niet” niet kent. Je kent allemaal wel het beroemde zinnetje “denk niet aan een roze olifant”. Wat zie je? Juist, een roze olifant. In computertermen is een “niet” een “not” opdracht, een negatieve operatie. Maar wij zijn geen computers en zijn van nature positief ingesteld omdat postivisme vitaliteit brengt.

Het heeft bij mij wel even geduurd voordat ik dat door had. Als ik met reiki bezig was, dan verzon ik braaf positieve affirmaties, maar in het dagelijks leven was is ik dat weer vergeten. Als ik voor de klas stond, gebruikte ik zinnen als “niet lopen door de klas”, “niet praten als ik praat” etc. Dus wat gebeurde er? Juist, mijn leerlingen gingen lopen door de klas en praten, omdat ongeveer 95% van onze handelingen door ons onderbewuste gebeurt en maar 5% met ons bewuste. We doen dus veel op de automagische piloot.

Een reiki master is geen hypnotiseur, maar door zijn rustige aanwezigheid brengt hij rust. De pratende aap tussen twee oren, ons denken dus, kan een reiki master, als hij zich daar bewust van is, tot rust brengen. Als je dan gaat zeggen “niet praten”, dan gebeurt er dus het tegenovergestelde. Zo werkt het ook met onze negatieve gedachtes. Daarom is positief denken zo’n grote hit.

Namasté

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *