Uncategorized

Label-meditatie

Het was vandaag een heerlijke stranddag. Ik was met mijn vriendin naar het naakstrand in Vlijmen geweest. Voor mijn lief had ik eenzelfde zwemband voor volwassenen gekocht als die ik al eerder een paar weken geleden eentje had gekocht. Samen dobberden we heerlijk midden op het meer, ver van de mensen. Heerlijk met zijn tweeën. De zon scheen lekker fel en was warm. Af en toe voelden we een briesje. We gingen samen op het water, in onze felgekleurde zwemband mediteren. Ik deed de label-meditatie, zoals ik die noem.

Die meditatie gaat als volgt. Je zit of ligt en hebt de ogen dicht. Je wacht totdat je rustig bent (je kunt ook een ademhalingsoefening of -meditatie doen). Dan ga je luisteren naar de geluiden om je heen, zonder te oordelen. Elk geluid dat je hoort, benoem je. Je geeft het geluid een label, bijvoorbeeld: spelende kinderen, een vogel, zwemmende mensen, voorbij rijdende auto etc. Je geeft de geluiden geen oordelende label zoals mooi, stom, vervelend etc. Na een tijdje voel je hoe je één wordt met je omgeving.

Zo dobberend op het water met de liefde van je leven, is een prachtige gewaarwording. Zo kun je één worden met de stad, bos, kroeg, festival etc. Het maakt niet uit, want alles mag er gewoon zijn.

Dobber ze

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *