Algemeen

Alcohol

Ik heb een haat-liefde verhouding met alcohol. Vroeger dronk ik erg veel. Ik dronk dan zoveel dat ik helemaal open ging staan en van alles voelde. Alcohol noemen ze niet voor niets ook wel eens spiritualiën. Je gaat er van zweven en komt dan in een ander bewustzijn terecht. Op zich is dat niet zo erg als anderen er geen last van hebben, maar vaak kregen anderen er wel last van. Alcohol heeft me inzichten gegeven, maar mij ook in erg vervelende situaties gebracht. Ik pas er daarom tegenwoordig mee op en drink nu alleen nog maar in bijzijn van mijn vriendin.

Een paar jaar geleden zat ik een weer eens flink aan de rosé en was met iemand aan het kletsen op internet. Ik was behoorlijk in hoge sferen beland en op een gegeven moment zei ik tegen diegene waarmee ik aan het kletsen was: “je goed voelen is een graadmeter voor de weg die je aflegt. Als iets goed voelt, doe je het goed”. Ik moest daar van de week weer aan denken toen ik in het boek “Hypnose de sleutel tot eigen kracht” van Ina Oostrom aan het lezen was. Ze schrijft: “Emoties die goed voelen geven aan dat je op de juiste weg bent, terwijl emoties die niet goed voelen je laten weten dat je moet stoppen”. Er ging een klein schokje door me heen omdat ik herkenning zag.

Dus doe meer dingen waar je je goed bij voelt en minder dingen waar je je niet goed bij voelt. Dan komt alles goed. Fijne zondag verder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *